Likeuren

Likeuren

In 1984 brouwden we onze eigen Elixir de Nafraiture. Een likeur met kruiden uit onze kruidentuin en goedkope alcohol. Hij werd goed gesmaakt, maar na controle bleek hij niet helemaal volgens de regels van de Accijnzendienst. Ofwel moesten we stoppen met het brouwen van onze Elixir, ofwel konden we onder toezicht van de controleurs, onze Elixir regulariseren. En zo geschiede... 

Met een nieuwe naam, enkele wijzigingen aan het originele recept en geheel volgens de wettelijke voorschriften, werd in 1987 de eerste fles ELIXIR DE VRESSE gebotteld. Een succesvolle likeur waarvan jaarlijks zo'n 1500 flessen over de toonbank gaan. 

Sinds 2012 bieden we ook een lekker fris en minder sterk alternatief aan met onze LE JARDIN DES ARÔMES, op basis van gentiaan en pompelmoes. 

 

ELIXIR DE VRESSE

Elixir de Vresse wordt volgens een oude abdijrecept gebrouwen en bevat een alcoholpercentage van 36%.

Hij is samengesteld uit een veertigtal verse kruiden, die natuurlijk worden geteeld in onze kruidentuin van Nafraiture, daar vervaardigd en gebotteld. De basis plant is de Engelwortel (Angelica Archangelica). 

Elixir de Vresse is een perfect digestief. Van een zachte “groene” lentebries tot een pittige zomersmaak, het is telkens een vernieuwing van subtiele smaken. Hij geeft kracht en levenslust. 

 

LE JARDIN DES ARÔMES

Le jardin des arômes is een heerlijk en fris aperitief met een alcoholpercentage van 15%. 

Het likeur heeft een verfijnde mengeling van smaken op basis van Citrus vruchten, gentiaan en is aangenaam afgewerkt met gember die hem zijn sterke noot geeft.

Het is een geraffineerd aperitief, een mengeling van bitterheid gegeven door de pompelmoes en zuurheid gebracht door koriander en de gemberwortel.


Hij moet koel geschonken worden.